۱۴۰۳ آذر ۳۰, جمعه

دو ماهگرد با موشک فالکون 9 به سمت ماه ارسال می شوند

 ماه در حال حاضر بهترین مقصد است. فضاپیماهای تجاری آماده فرود بر سطح ماه هستند و مجموعه‌ای از ابزارها و تجهیزات را برای کاوش در مناطق مختلف آن به همراه دارند. دو کاوشگر رباتیک از این دسته قرار است به ماه سفر کنند، هر کدام مسیری منحصربه‌فرد را برای کشف تاریخ و تکامل ماه طی می‌کنند و هم‌زمان راه را برای مأموریت‌های انسانی آینده هموار می‌سازند.



فرودگر Blue Ghost متعلق به شرکت Firefly Aerospace و فرودگر Resilience از شرکت ispace قرار است با موشک Falcon 9 شرکت اسپیس‌ایکس به ماه سفر کنند. این موشک طی یک پنجره شش‌روزه در اواسط ژانویه پرتاب خواهد شد. این دو فرودگر آغازگر عصری جدید در اکتشافات قمری هستند، زیرا صنعت فضایی تجاری تلاش‌های خود را برای ارسال منظم محموله به ماه افزایش می‌دهد.

هر دو فرودگر هدف‌های متفاوتی در «دریاوارهای قمری» دارند—دشت‌های تخت و تاریکی که در اثر برخوردهای باستانی شکل گرفته و با گذشت زمان با مواد آتشفشانی و دیگر مواد پر شده‌اند. مأموریت Blue Ghost متعلق به Firefly، به عنوان بخشی از طرح خدمات محموله قمری ناسا (CLPS)، ۱۰ ابزار علمی را به همراه دارد. این فرودگر هدف خود را «دریای بحران‌ها» (Mare Crisium) قرار داده است، منطقه‌ای که محل برخورد یک سیارک باستانی بوده و زمانی با گدازه‌های بازالتی پر شده بود. طبق گفته ناسا، بازالت‌های موجود در Mare Crisium بین ۲.۵ تا ۳.۳ میلیارد سال قدمت دارند.

پس از فرود در Mare Crisium، بلو گوست به مدت یک روز قمری کامل (معادل ۱۴ روز زمینی) فعالیت خواهد کرد و تصاویر غروب خورشید قمری را ثبت می‌کند و داده‌هایی درباره واکنش رگولیت قمری به تأثیرات خورشیدی در هنگام غروب ماه جمع‌آوری می‌کند. به گفته شرکت مستقر در تگزاس Firefly، این فرودگر حدود هفت ساعت در شب قمری به فعالیت خود ادامه خواهد داد.

محموله‌های Blue Ghost طراحی شده‌اند تا نمونه‌برداری از رگولیت قمری، تحمل در برابر تابش، یک سامانه ناوبری جهانی مبتنی بر ماه و فناوری‌های دیگر را برای استفاده در مأموریت‌های آینده آزمایش کنند.

استارتاپ مستقر در توکیو ispace نیز در حال آماده‌سازی مأموریت خود به ماه است. فرودگر Resilience قرار است یک کاوشگر کوچک به نام Tenacious را به منطقه‌ای به نام «دریای سرما» (Mare Frigoris) در مناطق دور شمالی ماه ببرد. این فرودگر همچنین ابزارهای علمی مختلفی، عمدتاً از شرکت‌های فضایی تجاری ژاپن، برای کاوش سطح ماه به همراه دارد.

این دومین تلاش ispace برای فرود بر سطح ماه است، پس از یک تلاش ناموفق اولیه. در آوریل ۲۰۲۳، فرودگر قمری Hakuto-R Mission 1 (M1) به سمت ماه سقوط و با سطح آن برخورد کرد. Hakuto-R M1 حامل محموله‌های تجاری و دولتی، از جمله یک ربات کوچک دوچرخه‌ای متحرک از آژانس فضایی ژاپن بود.

اگرچه این دو مأموریت با یک موشک به فضا پرتاب می‌شوند، اما هر یک مسیر متفاوتی را به سمت ماه طی خواهند کرد. طبق گزارش SpaceNews، بلوگوست ابتدا حدود ۲۵ روز در مدار زمین باقی خواهد ماند و سپس وارد مدار ماه می‌شود و پس از ۱۶ روز تلاش می‌کند روی سطح ماه فرود بیاید. در مقابل، Resilience مسیر طولانی‌تری را دنبال می‌کند. ابتدا در یک مدار انتقالی بیضوی عمل می‌کند و سپس با استفاده از یک گذر نزدیک از ماه، وارد یک مسیر انتقالی کم‌انرژی می‌شود که در نهایت به آن اجازه می‌دهد برای فرود نرم تلاش کند. اولین مأموریت این استارتاپ ژاپنی به ماه حدود چهار و نیم ماه طول کشید تا به سطح آن برسد.

ممکن است این رقابتی برای رسیدن به ماه نباشد، اما پیش‌بینی می‌شود سطح ماه در سال‌های آینده میزبان بازدیدکنندگان بیشتری باشد که محموله‌های خود را بر روی این زمین پر از غبار قرار دهند، زیرا ناسا و دیگر آژانس‌های فضایی در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد حضور پایدار انسانی بر روی ماه هستند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

Post Top Ad

Your Ad Spot