پاییز امسال جشن 20 سالگی یک توزیع گنو/لینوکسی به نام اوبونتو بود. اوبونتو به صورت معمول اولین مقصد برای افرادی است که می خواهند مسیر لینوکسی خودشان را شروع کنند. این توزیع در دوران دات کام با دامنه nonameyet.com ثبت شده بود ! ولی بعد از مدتی عبارت اوبونتو برای نام آن انتخاب شد.
پروژه گنو لینوکس اوبونتو ، توسط مارک شاتلورث ایجاد شد. وی یک میلیونر است که به خاطر فعالیت های زیادی که در زمینه نرم افزار آزاد انجام داده طرفداران زیادی دارد. در ۱۸ سپتامبر ۱۹۷۳ در شهر ولکم در کشور آفریقای جنوبی به دنیا آمد. پس از گذراندن دوره کالج در Diocesan College موفق به اخذ مدرک Business Science و Information Systems از دانشگاه Cape Town شد. شاتل ورث در سن ۲۲ سالگی در سال ۱۹۹۵شرکت Thawte که در زمینه امنیت شبکه و اینترنت فعالیت میکرد را بنیان نهاد و در دسامبر ۱۹۹۹ به قیمت ۵۷۵ میلیون دلار آن را به شرکت VeriSign واگذار نمود و در سال ۲۰۰۴ شرکت Canonical Ltd را به منظور تهیه و تولید نرمافزارهای اُپن سورس و پشتیبانی ار آنها تأسیس کرد. پروژه اوبونتو محصول کنونیکال است.
اوبونتو به معنای همبستگی تمامی بخش های بشریت و جانداران موجود در آن است به نحوی که هر کدام از بخش ها اگر نباشند مشکل بزرگی در ساختار کاری دنیا پدیدار می شود .
اوبونتو در دو نسخه برای رایانه های شخصی به صورت منظم منتشر می شود ، یک نسخه با پشتیبانی بلند مدت است که LTS نام دارد و یک سری نسخه هم به صورت شش ماه یکبار منتشر می شوند که پشتیبانی کوتاه مدت دارند ولی امکانات تازه دنیای لینوکس را به همراه دارند.
در حال حاضر آخرین نسخه اوبونتو 24.04 LTS و اوبونتو 24.10 ، می باشند که هر دو را می توانید از سایت اصلی اوبونتو دانلود کنید.
با دانستن کامل معنای اوبونتو، کاری که با پروژه اوبونتو استارت خورده را بهتر درک می کنیم. اوبونتو در دنیای لینوکس ، افراد زیادی را گردهم آورده است. در ایران هم انجمن های فارسی زبان زیادی دارد و همچنین گردهمایی های سالانه برای انتشار نسخ جدید آن سالهاست برگزار می شود.
اگر می خواهید با اوبونتو دنیای لینوکسی خودتان را شروع کنید کافیست وارد سایت ubuntu.com شوید و آخرین نسخه مخصوص دسکتاپ آن را دانلود کنید ، سپس روی فلش آن را به صورت Bootable بریزید و اقدام به اجرا و نصب آن کنید.
بعد از نصب حتما نیازمند کمک برای یادگیری اوبونتو دارید. برای این کار کافیست وارد سایت انجمن فارسی اوبونتو به آدرس ubuntu-ir.org شوید تا از بینهایت آموزش های رایگان موجود در آن بهره ببرید.
موفق باشید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر