۱۴۰۳ دی ۱, شنبه

اولین راکتور فیوژن هسته ای ساخته می شود

 کامنوِلث فیوژن سیستمز، یک استارتاپ که از پروژه‌ای در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) شکل گرفته است، این هفته برنامه‌هایی را برای آغاز ساخت چیزی که آن را "اولین نیروگاه فیوژن در مقیاس شبکه در جهان" می‌نامد، اعلام کرد. این نیروگاه که انتظار می‌رود در اوایل دهه ۲۰۳۰ به بهره‌برداری برسد، در شهرستان چسترفیلد، ویرجینیا ساخته خواهد شد.



این برنامه بدون شک جاه‌طلبانه است، به خصوص با توجه به نحوه تولید انرژی. فیوژن هسته‌ای یک فرآیند بسیار دشوار است که شامل ترکیب دو هسته اتمی سبک به یک هسته سنگین‌تر می‌شود و مقدار زیادی انرژی آزاد می‌کند — تخمین زده می‌شود که این فرآیند چهار برابر بیشتر از واکنش‌های شکافت هسته‌ای انرژی تولید می‌کند. واکنش فیوژن هسته‌ای همان نوع واکنشی است که خورشید را تأمین انرژی می‌کند.

جای تعجب نیست که چرا کسی بخواهد انرژی خورشید را مهار کند، اما انجام این کار بسیار دشوار است. تا کنون، فیوژن هسته‌ای دست‌نیافتنی بوده است— حداقل به گونه‌ای که انرژی قابل استفاده تولید کند. در سال ۲۰۲۲، دانشمندان آزمایشگاه ملی لاورنس لیورمور در کالیفرنیا برای اولین بار به "احتراق" فیوژن هسته‌ای دست یافتند، به این معنا که موفق شدند از واکنش‌ها انرژی بیشتری نسبت به انرژی مورد نیاز برای تولید آن به دست آورند. پیش از این پیشرفت، که از آن زمان چندین بار تکرار شده است، تولید واکنش ( استارت کار برخورد هسته ای ) ، به انرژی بیشتری نسبت به انرژی حاصل نیاز داشت.

به گزارش "فیوتوریسم"، کامنوِلث فیوژن سیستمز هنوز به موفقیت در تولید انرژی اضافی دست نیافته است. در واقع، این شرکت هنوز ساخت رآکتور کوچک‌تر خود را که به عنوان نمونه اولیه برای نیروگاه بزرگ‌تر طراحی شده است، به پایان نرسانده است. این پروژه ادامه خواهد یافت، اما به نظر می‌رسد که این استارتاپ تصمیم گرفته است به جای تکمیل مراحل لازم، به جلو حرکت کند و فرض کند که همه چیز طبق برنامه پیش خواهد رفت.

این شرکت وعده داده است که پس از راه‌اندازی این رآکتور بزرگ‌تر در ویرجینیا، ۴۰۰ مگاوات برق تولید خواهد کرد — که برای تأمین انرژی حدود ۱۵۰,۰۰۰ خانه کافی است. این یک پیشرفت بزرگ خواهد بود! هرچند، با توجه به اینکه این فرآیند تاکنون ۰ مگاوات برق تولید کرده است، این وعده کمی بلندپروازانه به نظر می‌رسد.

دلیل این که فیوژن هسته‌ای تاکنون دست‌نیافتنی باقی مانده، مشخص است. اما شاید اکنون که گام اول در دستیابی به احتراق برداشته شده است، پیشرفت‌ها سریع‌تر و پایدارتر انجام شود. با گزارش تأمین مالی ۲ میلیارد دلاری که پشت این پروژه قرار دارد، کامنوِلث فیوژن سیستمز به اندازه هر شرکت دیگری شانس خوبی برای یافتن راه‌حل دارد. و اگر نتواند، شاید بتواند راهی برای تأمین انرژی از راه سوزاندن این همه سرمایه پیدا کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

Post Top Ad

Your Ad Spot