یک کابل برق زیرآبی که بین فنلاند و استونی کشیده شده است، در روز کریسمس قطع شد. فنلاند تقریباً مطمئن است که روسیه مسئول این حادثه است. بر اساس گزارش فایننشال تایمز، روز پنجشنبه مقامات فنلاند یک نفتکش را که بخشی از «ناوگان سایه» روسیه برای دور زدن تحریمها است توقیف کردند. این نفتکش دقیقاً در همان زمان و مکانی مشاهده شده که کابل زیرآبی EstLink 2 از کار افتاده بود.
به گزارش گاردین، این حادثه در ساعت ۱۲:۲۶ بعدازظهر به وقت محلی در روز چهارشنبه رخ داد و آرتو پاخکین، رئیس عملیات شبکه برق فنلاند، بلافاصله اعلام کرد که احتمال خرابکاری را نمیتوان رد کرد. مقامات فنلاندی همچنین تأیید کردهاند که حداقل سه کابل دیگر آسیب دیدهاند که ممکن است بخشی از همین حادثه باشند.
این موضوع منجر به توقیف نفتکش Eagle S شد، کشتیای که در جزایر کوک ثبت شده اما به باور مقامات متعلق به روسیه است. دادههای ردیابی این کشتی نشان میدهد که در حال حمل نفت از روسیه به مصر بوده است، اما ظاهراً در مسیر خود فضایی برای ایجاد آشفتگی نیز پیدا کرده است. مقامات معتقدند که لنگر کشتی، که در خود کشتی پیدا نشده، برای بریدن کابلها استفاده شده است.
مقامات باور دارند که Eagle S بخشی از ناوگان سایه روسیه است، ناوگانی که این کشور از زمان آغاز جنگ با اوکراین برای دور زدن تحریمهای غرب استفاده کرده است. این ناوگان شامل کشتیهای قدیمی و فرسودهای است که مالکیت روسیه بر آنها با استفاده از روشهای متنوعی از جمله ساختارهای مدیریتی پیچیده، انتقال مکرر بار بین کشتیها، اطلاعات جعلی، خاموش کردن سیستمهای شناسایی و روشهای دیگر پنهان میشود. باور بر این است که روسیه حدود ۶۰۰ کشتی را برای تجارت نفتی خارج از مقررات خود به کار گرفته است. بسیاری از این کشتیها، که نفت حمل میکنند و بهدرستی نگهداری نمیشوند، اغلب استانداردهای ایمنی مدرن را نقض کرده و مقررات را نادیده میگیرند، که منجر به آسیبهای اضافی از جمله نشت نفت میشود.
قطع کابل روز کریسمس، تازهترین مورد از سلسله حوادثی است که در آن کابلهای زیرآبی متصلکننده کشورهای ناتو قطع شدهاند. ماه گذشته، دو کابل فیبر نوری در دریای بالتیک—یکی بین فنلاند و آلمان و دیگری بین لیتوانی و سوئد—قطع شدند. این موارد نیز به ناوگان سایه روسیه نسبت داده شدهاند، ناوگانی که طبق گزارش نیویورک تایمز عادت دارد در نزدیکی زیرساختهای حیاتی در دریای بالتیک و دریای شمال پرسه بزند.
اگرچه این حملات هنوز منجر به اختلالات قابلتوجهی نشدهاند، اما نگرانیها در مورد نحوه هدف قرار گرفتن این زیرساختهای زیرآبی در درگیریهای آینده افزایش یافته است. گزارشها نشان دادهاند که چین نیز در گذشته از تاکتیکهای مشابهی استفاده کرده و با استفاده از لنگر کشتیها کابلهای زیرآبی را آسیب زده است. این نوع حمله نسبتاً آسان است زیرا اکثر این کابلها به ضخامت یک شیلنگ باغچه هستند و بهصورت بدون محافظ روی کف دریا قرار دارند. کشورهای مختلف در حال بررسی روشهای حفاظتی بیشتری برای این بخشهای کلیدی از اتصال زیرساختی هستند تا از حملات آینده جلوگیری کنند.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر