به دنبال یک آموزش سئو وردپرس هستید تا به شما کمک کند رتبهبندی بهتری داشته باشید و ترافیک بیشتری به سایت خود جذب کنید؟
بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO) برای هر وبسایتی که میخواهد در موتورهای جستجو رتبه بالایی کسب کند و ترافیک ارگانیک و باکیفیتی جذب نماید، ضروری است. لازم به ذکر است که وردپرس بیش از 43 درصد از تمام وبسایتهای اینترنت را قدرت میبخشد. این موضوع سئو وردپرس را به یکی از مهمترین مسائل برای صاحبان سایتهایی که از این سیستم مدیریت محتوا استفاده میکنند، تبدیل کرده است.در این آموزش جامع سئو وردپرس، همه چیزهایی که برای بهینهسازی سایت وردپرس خود برای رتبهبندی بهتر و ترافیک بیشتر نیاز دارید را پوشش خواهیم داد.
سئو وردپرس چیست؟
سئو وردپرس به بهینهسازی سایت وردپرس شما برای موتورهای جستجویی مانند گوگل، بینگ، یاندکس و غیره اشاره دارد. این بهینهسازی شامل فعالیتهای درون صفحهای مانند بهینهسازی محتوا، جنبههای فنی سئو مانند سرعت سایت، امنیت و موارد دیگر، و همچنین تاکتیکهای خارج از صفحه مانند لینکسازی است.
هدف سئو وردپرس این است که به موتورهای جستجو کمک کند محتوای شما را بهتر درک کنند تا بتوانند صفحات شما را در نتایج جستجو بالاتر رتبهبندی کنند. در نتیجه، این میتواند به افزایش ترافیک ارگانیک، کاهش هزینههای هر کلیک (CPC) و افزایش ایجاد مشتری و تبدیل سرنخ ها به مشتری واقعی منجر شود.
چرا سئو مهم است؟
برای بیشتر وبسایتها، ترافیک ارگانیک (بازدیدکنندگانی که از موتورهای جستجو میآیند) بخش عمدهای از کل بازدیدکنندگان آنها را تشکیل میدهد. برای این که چنین چیزی رخ دهد، باید بهترین شیوههای سئو را اجرا کنید. وقتی این کار را انجام دهید، از مزایای افزایش دیدهشدن، بازدیدکنندگان و سرنخهای باکیفیت، و نرخ تبدیل بهتر بهرهمند میشوید.
با استفاده از تکنیکهای مناسب سئو وردپرس، تولید سرنخهای ارگانیک آسانتر میشود، که در نتیجه هزینههای جذب مشتری شما کاهش یافته و بازده سرمایهگذاری (ROI) بازاریابی شما افزایش پیدا میکند.
سایر دلایل مهم که چرا سئو برای سایتهای وردپرس ضروری است عبارتند از:
- بیش از 68٪ از تجربیات آنلاین با یک موتور جستجو آغاز میشود.
- 53٪ از ترافیک وبسایت از جستجوی ارگانیک میآید.
- رتبهبندی بالاتر در سئو میتواند هزینههای تبلیغات پولی را کاهش دهد.
- ترافیک سئو نرخ تبدیل بالاتری نسبت به سایر منابع دارد.
- به ساخت اعتبار و اعتماد برای برند شما کمک میکند.
واضح است که نادیده گرفتن سئو به معنای از دست دادن بسیاری از فرصتهای آسان برای جذب ترافیک و افزایش درآمد است. از سوی دیگر، توجه به سئو فرصتهای زیادی برای رشد کسبوکار شما فراهم میکند.
آموزش سئو وردپرس: شروع به کار
حالا که میدانید چرا باید سایت وردپرس خود را برای سئو بهینه کنید، بیایید چند نکته برای شروع بررسی کنیم:
از افزونه مناسب سئو وردپرس استفاده کنید
یکی از اولین گامها برای سئو مؤثر در وردپرس، استفاده از ابزار مناسب سئو است. برای کاربران وردپرس، هیچ ابزاری بهتر از All In One SEO (AIOSEO) نیست. در این مجموعه آموزشی که کاملا رایگان می باشد ، من از افزونه سئو همه کاره حرفه ای یا نسخه پولی آن استفاده کردم که می توانید آن را براحتی از مارکت هایی نظیر ژاکت یا راستچین تهیه کنید. هر جایی که برای شما مشخص نبود چه اتفاقی افتاده یا موضوع از چه قرار است ، در بخش نظرات مطرح کنید تا پاسخگوی شما باشم.
با هم آموزش را شروع می کنیم.
AIOSEO: افزونهای قدرتمند و آسان برای استفاده
AIOSEO یک افزونه قدرتمند و کاربرپسند برای سئو است که بیش از ۳ میلیون کاربر فعال دارد. به دلیل بهروزرسانیهای منظم، میتوانید مطمئن باشید که این افزونه با تغییرات بهترین شیوههای سئو و نسخههای جدید وردپرس همگام است.
میلیونها بلاگر هوشمند از AIOSEO برای افزایش رتبهبندی خود در موتورهای جستجو و جذب ترافیک باکیفیت به وبلاگهایشان استفاده میکنند. این افزونه امکانات قدرتمندی دارد که برای تنظیم صحیح تنظیمات سئو طراحی شدهاند. برخی از این ویژگیها عبارتند از:
- محتوای اساسی (Cornerstone Content): بهسادگی خوشههای موضوعی ایجاد کنید و استراتژی سئو موضوعی و معنایی خود را تقویت کنید.
- آمار جستجو (Search Statistics): با یکپارچگی قدرتمند با Google Search Console، میتوانید رتبهبندی کلمات کلیدی خود را ردیابی کنید و معیارهای مهم سئو را با یک کلیک مشاهده کنید.
- بازبینیهای سئو (SEO Revisions): تغییرات سایت خود را پیگیری کنید و تأثیر آنها بر سئو را ببینید. همچنین میتوانید روی یک خط زمانی مشاهده کنید که چگونه بهروزرسانیهای گوگل سایت شما را تحت تأثیر قرار میدهند.
- مولد پیشرفته Robots.txt: بهراحتی فایل robots.txt را برای خزیدن و ایندکس بهتر تولید و سفارشی کنید.
- هایلایتر TruSEO: مشکلات سئوی درونصفحهای را شناسایی کرده و توصیههایی برای رفع آنها ارائه میدهد.
- مولد نسل جدید Schema: این ابزار بدون نیاز به کدنویسی به شما امکان تولید و نمایش هر نوع مارکآپ اسکیما در سایت را میدهد.
- دستیار لینکسازی (Link Assistant): ابزاری قدرتمند برای لینکسازی داخلی که فرآیند لینکسازی بین صفحات سایت شما را خودکار میکند و همچنین یک بررسی از لینکهای خارجی ارائه میدهد.
- پیشنمایش سئو (SEO Preview): نگاهی کلی به پیشنمایشهای جستجو و اجتماعی و تنظیمات کلی سئو میدهد تا به بهینهسازی شما کمک کند.
- IndexNow: برای ایندکس سریع در موتورهای جستجویی که از پروتکل IndexNow پشتیبانی میکنند (مانند Bing و Yandex).
- مولد نقشه سایت (Sitemap Generator): بهصورت خودکار انواع مختلفی از نقشههای سایت را تولید کنید تا همه موتورهای جستجو از بهروزرسانیهای سایت شما مطلع شوند.
و امکانات دیگر.
AIOSEO همچنین ویژگیهای متنوع دیگری برای بهبود سئو محلی، سئوی درونصفحهای و سئوی فنی دارد. این افزونه دارای یک ماژول اختصاصی برای سئوی ووکامرس است که به شما کمک میکند فروشگاه آنلاین خود را در رتبهبندی موتورهای جستجو ارتقا دهید.
دریافت نقشههای سایت و ارسال آن به موتورهای جستجو
پس از نصب افزونه سئو وردپرس، گام بعدی در آموزش سئو وردپرس، بهینهسازی نقشه XML سایت شما است. نقشههای XML به موتورهای جستجو کمک میکنند تا محتوای جدید و بهروزرسانیشده سایت شما را کشف کنند. این نقشهها ابزاری عالی برای بهبود فرآیند خزیدن و ایندکس شدن سایت شما هستند.
در حالی که وردپرس بهصورت پیشفرض یک نقشه سایت ایجاد میکند، شما باید آن را بهینه کنید تا موتورهای جستجو بتوانند صفحات مهم سایت شما را بهتر بررسی کنند.
در اینجا مولد نقشه سایت AIOSEO به کمک شما میآید. این ابزار، بهینهسازی نقشههای سایت را بسیار ساده میکند. برای انجام این کار، به مسیر All in One SEO » Sitemaps بروید.
وقتی به پایین صفحه اسکرول کنید، لیستی از تنظیمات نقشه سایت را مشاهده خواهید کرد. این تنظیمات به شما اجازه میدهند مشخص کنید کدام صفحات باید به نقشه سایت اضافه شوند تا هنگام خزیدن موتورهای جستجو در سایت شما اولویت داشته باشند.
حتماً گزینه فعالسازی ایندکسهای نقشه سایت (Enable Sitemap Indexes) را روشن کنید. این کار به شما کمک میکند تا نقشه سایت خود را به شکلی سازماندهی کنید که موتورهای جستجو بتوانند سایت شما را بهینهتر بررسی کنند.
بهینهسازی محتوای سایت
گام بعدی برای سئوی مؤثر، بهینهسازی محتوا است. محتوا همیشه یکی از عناصر مهم در یک استراتژی سئو خوب بوده است. با این حال، اهمیت آن پس از بهروزرسانی محتوای مفید (Helpful Content Update - HCU) بهطور چشمگیری افزایش یافته است.
به همین دلیل، بهینهسازی محتوا بخشی ضروری از هر آموزش سئو وردپرس است. این فرآیند شامل موارد زیر میشود:
- تحقیق کلمات کلیدی
- استفاده صحیح از کلمات کلیدی
- درک هدف جستجو (Search Intent)
همچنین بهتر است به کلمات کلیدی مرتبط (LSI)، مترادفها، و کلمات کلیدی طولانی (Long-tail keywords) نیز توجه کنید. این موارد به شما کمک میکنند از پر کردن کلمات کلیدی اجتناب کنید و سئوی معنایی (Semantic SEO) خود را تقویت کنید.
برای تولید محتوایی که با الزامات HCU سازگار باشد، نکات زیر را در نظر بگیرید:
- تحقیق عمیق درباره کلمات کلیدی و موضوع
- پوشش کامل موضوع
- برآورده کردن هدف و نیت کاربر
- ایجاد محتوای قابل اسکن (ساختاردهی مناسب متن)
- درج آمار و اطلاعات واقعی
محتوای باکیفیت به ساخت اعتبار و اقتدار آنلاین شما کمک میکند، عناصری که باعث بهبود رتبه شما در موتورهای جستجو میشوند.
ساخت لینکهای داخلی استراتژیک
پس از ایجاد محتوای باکیفیت و بهینهشده، گام بعدی ایجاد لینکهای داخلی بین پستها و صفحات سایت شما است. لینکهای داخلی ارتباطات بین صفحات سایت شما هستند و مزایای زیادی برای سئو دارند، از جمله:
- توزیع ارزش لینک (PageRank) در بین صفحات
- بهبود خزیدن و ایندکس شدن سایت
- ارتقاء تجربه کاربری
ایجاد لینکهای داخلی استراتژیک با ابزار Link Assistant افزونه AIOSEO بسیار آسان است.
Link Assistant ابزاری قدرتمند است که سایت شما را خزش کرده و گزارشی از تمام لینکهای موجود در سایت ارائه میدهد.
این ابزار همچنین یک گزارش لینکها (Links Report) به شما ارائه میدهد که شامل پیشنهاداتی برای لینکدهی داخلی و همچنین نمایش صفحات یتیم (Orphan Pages) در سایت شما است.
نه تنها لینک اسیستنت این دادههای حیاتی را در اختیار شما قرار میدهد، بلکه به شما کمک میکند تا بهصورت خودکار بین صفحات خود لینکسازی کنید. حتی نیازی نیست که یک پست را باز کنید تا لینکها را اضافه کنید. میتوانید مستقیماً از داشبورد لینک اسیستنت لینکها را بهصورت خودکار اضافه کنید!
افزودن نشانهگذاری اسکیما
نشانهگذاری اسکیما، که اغلب به آن نشانهگذاری Schema.org یا داده ساختیافته گفته میشود، یک واژگان معنایی (کد) است که جزئیات خاصی از محتوای یک وبسایت را به موتورهای جستجو ارائه میدهد.
به اختصار، نشانهگذاری اسکیما کار را برای موتورهای جستجو جهت درک محتوای شما آسانتر میکند.
به همین دلیل، افزودن نشانهگذاری اسکیما به محتوای شما باید قدم بعدی در جهت بهبود سئو وردپرس شما باشد.
با وجود اینکه نشانهگذاری اسکیما کد است، شما به دانش کدنویسی برای پیادهسازی آن نیاز ندارید. تنها کافیست از یک پلاگین سئو که از آن پشتیبانی میکند استفاده کنید.
افزودن نشانهگذاری اسکیما با مولد نسل بعدی اسکیما AIOSEO بسیار آسان است. این ماژول بدون نیاز به کدنویسی، کد اسکیما را برای شما در پسزمینه اضافه میکند. تنها انتخاب نوع اسکیما در کاتالوگ اسکیما کافیست.
به محض اینکه نوع اسکیما خود را انتخاب کردید، بهسادگی اطلاعات مرتبط را پر کنید:
افزودن نشانهگذاری اسکیما همچنین راهی عالی برای افزایش احتمال نمایش در اسنیپتهای غنی و اسنیپتهای ویژه است. اینها ویژگیهای قدرتمند نتایج جستجو هستند که میتوانند کلیکها و ترافیک ارگانیک شما را افزایش دهند.
ایجاد اعتبار با محتوای کلیدی
با مرتبسازی نشانهگذاری اسکیما، قدم بعدی در آموزش سئوی وردپرس ما، افزایش اعتبار از طریق ساخت خوشههای موضوعی است. در سئو، خوشههای موضوعی به گروهی از محتوای مرتبط اشاره دارند که بهطور جامع یک موضوع را از زوایای مختلف پوشش میدهند. این صفحات به هم مرتبطاند و به یک صفحه کلیدی یا محوری اشاره میکنند. ایجاد محتوا به این روش استراتژی عالیای برای ساخت اعتبار موضوعی و افزایش سئو معنایی است. هر دو روش عالی برای افزایش رتبه سایت و محتوای شما، به ویژه در یک حوزه رقابتی هستند.
ایجاد یک خوشه موضوعی شامل سه جزء اصلی است:
محتوای کلیدی (صفحه محوری): صفحه محوری هسته خوشه موضوعی است. این صفحه موضوع اصلی را بهطور عمقی پوشش میدهد و هر سرفصل بهطور مختصر به زیرموضوعات مرتبط میپردازد.
صفحات زیرموضوع: صفحات زیرموضوع برای پوشش عمقی یک جنبه خاص از موضوع اصلی ایجاد میشوند و به صفحه محوری لینک میشوند.
لینکهای داخلی: بین صفحه محوری و صفحات زیرموضوع خود لینک ایجاد کنید. به خاطر داشته باشید که میتوانید این کار را با استفاده از ماژول لینک اسیستنت AIOSEO بهصورت خودکار انجام دهید.
پیادهسازی این استراتژی همراه با AIOSEO و به کمک ماژول محتوای کلیدی آسان است.
این کار به شما کمک میکند صفحات محوری خود را بهعنوان محتوای کلیدی مشخص کنید. در نتیجه، لینکدهی به آنها آسانتر میشود. برای مثال، بهراحتی صفحات محوری خود را در داشبورد لینک اسیستنت تشخیص میدهید، زیرا آنها با یک آیکون ساختمانی نمایش داده میشوند.
و در داشبورد پستهای وردپرس، آنها یک زبانه مخصوص در فیلتر پستها خواهند داشت.
در قسمت بعدی آموزش را با موضوعات مرتبط ادامه خواهیم داد.
موفق باشید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر