۱۴۰۳ دی ۲۰, پنجشنبه

بزودی می توانیم تغییرات آب و هوایی زمین از 1.2 میلیون سال پیش تاکنون را بررسی کنیم

 انسان‌ها هزاران سال است که وضعیت آب‌وهوا را ثبت می‌کنند. اما یخ‌های قطب جنوب بیش از یک میلیون سال است که این کار را انجام می‌دهند.  



یک تیم بین‌المللی از دانشمندان موفق شده‌اند یک هسته یخی به طول ۱.۷۴ مایل (۲.۸ کیلومتر) را در قطب جنوب استخراج کنند که تا بستر سنگی این قاره منجمد پیش رفته است. این هسته یخی نمایانگر یک ثبت زمانی از اقلیم و جو زمین است که قدیمی‌ترین بخش‌های آن به ۱.۲ میلیون سال پیش یا حتی بیشتر بازمی‌گردد. این دستاورد که در بیانیه‌ای توسط پروژه «Beyond EPICA – Oldest Ice» اعلام شده است، انتظار می‌رود به یکی از پایدارترین سوالات علم اقلیم پاسخ دهد.  


شایان ذکر است که این رکورد، قدیمی‌ترین هسته یخی استخراج‌شده تاکنون نیست—این عنوان متعلق به یک هسته یخی ۲.۷ میلیون ساله است که در سال ۲۰۱۷ بازیابی شد. آنچه هسته یخی Beyond EPICA را خاص می‌کند، ثبت پیوسته و با وضوح بالای شرایط اقلیمی در طول ۱.۲ میلیون سال است که بینش‌های مهمی درباره شرایط جوی باستانی و چرخه‌های یخچالی ارائه می‌دهد.



بین ۹۰۰,۰۰۰ تا ۱.۲ میلیون سال پیش، چرخه‌های یخچالی از مدت زمان ۴۱,۰۰۰ سال به ۱۰۰,۰۰۰ سال تغییر کردند—تغییری که به نام «گذار میانه‌ای پلیستوسن» (Mid-Pleistocene Transition) شناخته می‌شود. پروژه Beyond EPICA با هدف درک بهتر این پدیده اقلیمی باستانی انجام شده است.  


این پروژه تحت هدایت مؤسسه علوم قطبی شورای ملی تحقیقات ایتالیا (ISP-CNR) انجام شده است، و دانشمندان بیش از ۲۰۰ روز در یک سایت دورافتاده در شرق قطب جنوب به نام «دوم کوچک C» (Little Dome C) کار کردند. آن‌ها در این منطقه که میانگین دمای تابستانی آن -۳۱ درجه فارنهایت (-۳۵ درجه سلسیوس) است، به حفاری در یخ و پردازش هسته یخی پرداختند.


هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر

Post Top Ad

Your Ad Spot