گروهی از محققان از هوش مصنوعی برای دستهبندی نزدیک به یک میلیارد تصویر از شفق قطبی—نورهای شمالی—استفاده کردند که میتواند به پژوهشگران کمک کند تا این پدیده طبیعی شگفتانگیز را بهتر درک کرده و در آینده پیشبینی کنند.
این تیم یک الگوریتم نوین توسعه دادند تا بیش از ۷۰۶ میلیون تصویر از شفقهای قطبی را که در تصاویر تمامآسمان THEMIS بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۲ گرفته شده بود، دستهبندی کنند. این الگوریتم تصاویر را بر اساس ویژگیهایشان به شش دسته تقسیم کرد و کاربرد این نرمافزار را در طبقهبندی مجموعهدادههای بزرگ جوی نشان داد.
جرمیا جانسون، پژوهشگر دانشگاه نیوهمپشایر و نویسنده اصلی این مطالعه، در بیانیهای دانشگاهی گفت: «این مجموعهداده عظیم منبع ارزشمندی است که میتواند به محققان کمک کند تا درک بهتری از نحوه تعامل بادهای خورشیدی با مگنتوسفر زمین—حباب محافظی که ما را از ذرات باردار منتشرشده از خورشید محافظت میکند—داشته باشند. اما تاکنون، حجم بسیار زیاد این دادهها محدودیتی در استفاده مؤثر از آن ایجاد کرده بود.»
امسال شفقهای قطبی زیادی مشاهده شدهاند که بخشی از آن به این دلیل است که خورشید در اوج چرخه خورشیدی خود قرار دارد. اوج چرخه ۱۱ ساله خورشید با افزایش فعالیتها در سطح این ستاره تعریف میشود، از جمله فورانهای مواد خورشیدی (خروج جرم از تاج خورشیدی یا CMEs) و شعلههای خورشیدی.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر