این جمله قدیمی که در طول دهه گذشته توسط ناظران صنعت تکرار میشد، این بود که CES — یکی از بزرگترین رویدادهای تجاری فناوری مصرفی در جهان — به یک نمایشگاه خودرو تبدیل شده است. شاید حتی مهمترین نمایشگاه خودروی سال.
و شواهد زیادی برای این ادعا وجود داشت. مری بارا، رئیس و مدیرعامل جنرال موتورز، در سال ۲۰۱۶ از صحنه CES استفاده کرد تا دنیا را با شورولت بولت تمامالکتریک آشنا کند. در سال ۲۰۲۲، بارا بار دیگر در CES سر و صدای زیادی به پا کرد وقتی اعلام کرد که جنرال موتورز تا «اواسط دهه جاری» خودروهای شخصی خودران خواهد فروخت.
در همین حال، رم و کرایسلر — دو برند آمریکایی تحت مالکیت استلانتیس — از CES برای نمایش خودروهای الکتریکی آینده خود استفاده کردهاند، از جمله رم ۱۵۰۰ BEV در سال ۲۰۲۳.
فورد شاید مشهورترین نمایشدهنده در CES بوده است — حداقل در بخش خودرو. این خودروساز آمریکایی از CES برای اعلامیههای متعدد مرتبط با فناوری استفاده کرده است، از جمله برنامه Smart Mobility در سال ۲۰۱۵، اهداف خودروهای خودران در سال ۲۰۱۶، خطآینده خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۱۷، و چشمانداز «شهر فردا» در سال ۲۰۱۸ که شامل ساخت یک پلتفرم ابری با Autonomic برای شهرهای هوشمند بود.
اما امسال، حتی یک خودروساز آمریکایی نیز در CES حضور ندارد، مگر اینکه اسکاوت موتورز، شرکت اسپینآف گروه فولکسواگن در ایالات متحده را به حساب آوریم. چندین خودروساز چینی این خلأ را پر کردند، بهویژه Zeekr، برند خودروهای الکتریکی تحت مالکیت گلی هولدینگ چین. Wey، یک برند لوکس تحت مالکیت گریت وال موتور، و XPeng نیز غرفههایی داشتند.
بریان مودی، سردبیر ارشد Kelley Blue Book، به TechCrunch گفت که عدم حضور خودروسازان آمریکایی ممکن است به چرخه طبیعی محصولات مرتبط باشد، که در صنعت خودرو طولانیتر از سایر محصولات الکترونیکی مصرفی است. او در یک مصاحبه اخیر گفت: «این موضوع چرخهای است، و این پاسخ سادهای است. چرخه محصولات خودروسازان بسیار طولانیتر از چرخه محصولات مصرفی است. ساخت یک خودرو در دنیای واقعی زمان بیشتری میبرد.»
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر