وب تودههای شبحمانند از گاز روشن نارنجی در فضا را با جزئیاتی زنده، در فاصلهی ۶۳۰ سال نوری از زمین به تصویر کشیده است.
این، نمایش کامل قدرت خیرهکنندهی تلسکوپ فضایی وب است که فوران پیشستارهای هربیگ-هارو ۴۹/۵۰ (یا HH 49/50) را از جایگاهش در فضا، در فاصلهی حدود یک میلیون مایلی از زمین، آشکار کرده است.
اجرام هربیگ-هارو جریانهایی از ماده هستند که توسط جتهای یک ستاره تولید میشوند. این جریانهای بزرگ در حالی که از میان مواد اطراف عبور میکنند، امواج ضربهای در فضا ایجاد میکنند که باعث گرم شدن این مواد میشود؛ با سرد شدن این مواد، نور تولید میشود — و این به دانشمندان امکان میدهد که اجرامی مانند این فوران درخشان نارنجی را مشاهده کنند.
HH 49/50 در سال ۲۰۰۶، زمانی که دانشمندان با استفاده از تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا آن را کشف کردند، به نام گردباد کیهانی نامگذاری شد. وب، با داشتن وضوح بالاتر از اسپیتزر، دید دقیقتری از ویژگیهای این جریان را در اختیار دانشمندان قرار داده است. علاوه بر این، جرمی که در نوک جریان قرار دارد — که اسپیتزر آن را به شکل یک لکهی آبی دیده بود — اکنون بهوضوح دیده میشود و دانشمندان توانستهاند آن را بهعنوان یک کهکشان مارپیچی شناسایی کنند.
تصویر وب از HH 49/50 با استفاده از دوربین فروسرخ نزدیک (NIRCAM) و ابزار فروسرخ میانی (MIRI) تلسکوپ گرفته شده است که توزیع هیدروژن، مونوکسید کربن و دانههای غبار پرانرژی را در جریان آشکار میکند. این دادهها در نهایت به دانشمندان کمک خواهد کرد تا ویژگیهای این جت و نحوهی تأثیر آن بر مواد اطراف را مدلسازی کنند.