در عمیق ترین نقطه اقیانوس تنوع جانداری بیشماری کشف شد

بهروز فیض
توسط:
0

 منطقه هادال زمین شامل نواحی دریایی در عمق ۱۹,۷۰۰ تا ۳۶,۰۰۰ فوت (۶,۰۰۰ تا ۱۱,۰۰۰ متر) زیر سطح دریا است. اشاره به خدای یونانی جهان زیرین، هادس، تصادفی نیست — این مناطق عمیق‌ترین بخش‌های اقیانوس‌های ما و یکی از کمترین مناطق کاوش‌شده در زمین هستند. تحقیقات جدید نوری بر این محیط شگفت‌انگیز و موجوداتی که علی‌رغم شرایط سخت، آن را خانه خود می‌دانند، انداخته است.


محققان از یک زیردریایی پیشرفته چینی به نام Fendouzhe استفاده کردند تا به عمق بیش از ۳۵,۷۰۰ فوت (۱۰,۹۰۰ متر) زیر سطح دریا فرو روند و صدها نمونه زیستی را از منطقه هادال در گودال یاپ، حوضه فیلیپین و گودال ماریانا — عمیق‌ترین گودال اقیانوسی روی زمین — جمع‌آوری کنند. از بیش از ۷,۰۰۰ گونه میکروبی که محققان در این نمونه‌ها ثبت کردند، بیش از ۸۹٪ قبلاً ناشناخته بودند. مطالعه آن‌ها که در تاریخ ۶ مارس در مجله Cell منتشر شد، به تنوع شگفت‌آور در یکی از خشن‌ترین محیط‌های سیاره ما اشاره دارد.


محققان در این مطالعه نوشتند:

«نوآوری، تنوع و ناهمگونی فوق‌العاده‌ای در میکروبیوم هادال، به‌ویژه در میان پروکاریوت‌ها و ویروس‌ها مشاهده شد که تحت تأثیر شرایط محیطی سخت و همچنین توپوگرافی ظریف منطقه هادال قرار دارند.»

 

کار آن‌ها بخشی از پروژه تحقیقات محیط و اکولوژی گودال ماریانا (MEER) است که به گفته آن‌ها، «اولین دیدگاه سیستماتیک از اکوسیستم در منطقه هادال» را ارائه می‌دهد.


منطقه هادال دارای فشار فوق‌العاده زیاد، دمای نزدیک به انجماد، سطوح پایین مواد مغذی و تاریکی تقریباً کامل است. به بیان ساده، این منطقه با «چالش‌های محیطی فوق‌العاده برای حیات» روبه‌رو است. با این حال، نمونه‌های جمع‌آوری‌شده از منطقه هادال وجود ۷,۵۶۴ گونه میکروبی را نشان داد که ۸۹.۴٪ آن‌ها برای نخستین بار ثبت شده‌اند. «تنوع چشمگیر» این نمونه‌ها همچنین در ژنتیک این میکروب‌ها منعکس شده است که نشان‌دهنده طیف گسترده‌ای از استراتژی‌های بقا است.


این مقاله یکی از سه مطالعه مربوط به اکوسیستم‌های منطقه هادال است که در همان روز به‌عنوان بخشی از پروژه MEER منتشر شده است. یکی دیگر از این مطالعات توضیح می‌دهد که چگونه آمفیپودها (موجودات کوچک شبیه به میگو) ممکن است به لطف رابطه همزیستی با باکتری‌ها در محیط‌های سخت منطقه هادال زنده بمانند. مطالعه دیگر نشان می‌دهد که ماهی‌هایی که در عمق بیش از ۱.۸ مایل (۳ کیلومتر) زیر سطح دریا زندگی می‌کنند، همگی دارای جهش ژنتیکی هستند که به آن‌ها کمک می‌کند اثرات سرما، فشار و نبود نور خورشید را کاهش دهند.

برچسب :

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)