کاوشگر فضایی «لوسی» ناسا بهتازگی دومین پرواز نزدیک خود از کنار یک سیارک را با موفقیت انجام داد و تصویری از یک سنگ فضایی با ظاهر جالب و شبیه به بادامزمینی ثبت کرد: سیارکی به نام «دونالد یوهانسون».
این سیارک کشیده، تکهای از یک جرم فضایی بزرگتر است که حدود ۱۵۰ میلیون سال پیش نابود شده و لوسی در تاریخ ۲۰ آوریل ۲۰۲۵ با فاصلهای تنها ۶۰۰ مایل (۹۶۰ کیلومتر) از آن عبور کرد و تصاویر نزدیک فوقالعادهای از آن ثبت نمود.
تام استاتلر، دانشمند برنامه لوسی در ناسا، در بیانیهای گفت: «این تصاویر اولیه از دونالد یوهانسون بار دیگر قابلیتهای فوقالعاده کاوشگر لوسی را بهعنوان ابزاری برای کشفهای علمی نشان میدهند. زمانی که لوسی به سیارکهای تروجان برسد، پتانسیل عظیمی برای گشودن پنجرهای جدید به تاریخ منظومه شمسی وجود دارد.»
دونالد یوهانسون – که به افتخار انسانشناس کاشف فسیل معروف «لوسی» در سال ۱۹۷۴ نامگذاری شده – سیارکی نسبتاً کوچک با قطری حدود ۵ مایل (۸ کیلومتر) است. این در حالی است که تخمینهای پیشین، زمانی که لوسی از فاصلهی دورتر آن را رصد میکرد، اندازه آن را حدود ۳ مایل (۴ کیلومتر) برآورد کرده بودند.
در تصویر زیر میتوانید نمایی از این سیارک را ببینید که از فاصله ۴۵ میلیون مایلی (۷۰ میلیون کیلومتری) توسط لوسی ثبت شده است. بهجرات میتوان گفت که این تصاویر، دید بهتری از این سنگ باستانی فضایی به ما ارائه میدهند.