یک استارتاپ آلمانی قصد داشت یک کپسول بازگشتی را آزمایش کند که طراحی شده تا به مدار زمین برسد و از گرمای شدید بازگشت به جو جان سالم به در ببرد. در اولین پرتاب خود، کپسول PHOENIX 1 به عنوان بخشی از مأموریت اشتراکی اسپیسایکس به فضا پرتاب شد، اما تغییر برنامههای پرتاب تقریباً همه چیز را به هم ریخت.
شرکت ATMOS Space Cargo کپسول PHOENIX 1 را ساعت ۸:۴۸ شب به وقت شرقی آمریکا در روز دوشنبه، درون راکت فالکن ۹ اسپیسایکس به فضا فرستاد. حدود دو ساعت پس از پرتاب، این کپسول وارد جو زمین شد، اما نقطه فرود آن در اقیانوس بسیار دورتر از مکان هدف اصلی بود. به دلیل انحراف از منطقه تعیینشده برای فرود، امکان بازیابی کپسول وجود نداشت و شرکت نتوانست دادهها و تصاویر ارزشمند مورد نیاز برای بررسی عملکرد کپسول هنگام بازگشت به جو را به دست آورد.
این مأموریت نخست برای آزمایش سپر حرارتی کپسول در هنگام ورود مجدد به جو طراحی شده بود. ATMOS امیدوار است با این کپسول، بستری برای انجام پژوهش در مدار زمین و بازگرداندن محمولههای علمی به زمین فراهم کند.
PHOENIX-1 بخشی از مأموریت Bandwagon-3 اسپیسایکس بود. این فضاپیمای آزمایشی به همراه دو محموله دیگر روی راکت بارگذاری شد: یک ماهواره برای ارتش کره جنوبی و یک ماهواره هواشناسی متعلق به شرکتی مستقر در بوستون. اما همه محمولهها اهمیت یکسانی ندارند. حدود پنج هفته پیش از پرتاب، اسپیسایکس به ATMOS اطلاع داد که به دلیل نیازهای عملیاتی ماهواره شناسایی کره جنوبی، مسیر پرتاب تغییر کرده است.
در بیانیه ATMOS آمده: «با بهروزرسانی جدید در طراحی کلی مأموریت، زاویه مسیر پرواز و مسیر بازگشت ما تغییر کرده است، بنابراین مجبور شدیم دوباره برنامهریزی کنیم و به سرعت خود را با شرایط جدید وفق دهیم.»