اگر امروز که اول اردیبهشت ماه 1404 است در سایت های مختلف از لیون کامپیوتر تا ترب بگردید خواهید دید که انگار مدل های موجود کارت گرافیک در بازار ایران بسیار محدود شده اند. مدل های سری 5000 انویدیا در چند مدل خاص یافت می شوند، سری جدید کارت های AMD نیز به صورت محدود با قیمت بالاتر از قیمت جهانی لیست هستند. در حالیکه قیمت دلار از اوج تاریخی خودش فاصله زیادی گرفته است.
در سایت های خارجی که جستجو می کنید می بینید که قیمت جهانی کارت های گرافیک بالاتر از قیمت کارخانه می باشد آن هم به دلیل اینکه تولید سری 4000 انویدیا متوقف شده ، شرکت AMD هم فقط نسل جدید گرافیک هایش را تولید می کند ولی این بالاتر بودن قیمت ها حدود 100 تا 200 دلار است ، در حالیکه در بازار ایران با قیمت روز دلار ، قیمت ها حدود 300 تا 400 دلار بیشتر است. در مورد برخی از مدل های AMD دو برابر قیمت جهانی کارتها عرضه می شوند.
کارت گرافیک در دنیا کم است، در ایران کمتر
کمبود کارت گرافیک باعث افزایش قیمت آن نسبت به قیمت کارخانه است ولی نرخ کاهش قیمت تجهیزات سخت افزاری متناسب با قیمت دلار نیست و انگار وارد کننده و فروشنده همچنان می خواهند تا آنجا که می شود از خریداری بدبخت قیمت های بالاتر درخواست کنند. اینجاست که مشکل ایجاد می شود ، چرا که خریدار اگر نیازی نداشت که وارد بازار برای پیدا کردن قطعه جدید نمی شد؟ و این عدم چاره ، باعث بالا ماندن قیمت ها در ایران شده .
این فشارها هم در بخش کارت گرافیک و هم در بخش پردازنده های AMD به خریدار وارد می شود، پردازنده های AMD در دنیا دچار کمبود نیستند ولی در ایران این پردازنده ها با قیمت خیلی بالاتری نسبت به قیمت جهانی عرضه می شوند.
چاره چیست؟ چاره خریدار این است که تا تثبیت قیمت دلار در یک بازه یک ماهه و افزایش خوش بینی به ایجاد یک برجام جدید صبر کند بعد قیمت ها را مجدد بررسی کند ، در حال حاضر در هیچ یک از بخش های مملکت انگار صاحبی نیست و جایی که صاحب نداشته باشد ، هر کسی که زورش برسد تعیین کننده سرنوشت بازار است .