درمان اعتیاد به کوکائین با دارو امکان پذیر می شود

بهروز فیض
توسط:
0



 خبر امیدبخشی برای افرادی که با اعتیاد به کوکائین دست‌وپنجه نرم می‌کنند منتشر شده است. در نتایج یک کارآزمایی بالینی که امروز منتشر شد، یک داروی آزمایشی که در ابتدا توسط شرکت نوارتیس (Novartis) توسعه یافته بود، توانست مصرف کوکائین را در افراد مبتلا به اختلال مصرف کوکائین کاهش دهد.

این تحقیق توسط دانشمندان نوارتیس و در قالب یک آزمایش فاز دوم (Phase II) روی ۶۸ فرد مبتلا به اختلال مصرف کوکائین انجام شد. در مقایسه با گروهی که دارونما (پلاسیبو) دریافت کردند، افرادی که تحت درمان با داروی آزمایشی «ماوگلورانت» (Mavoglurant) بودند، طی سه ماه بعد، هم مصرف کوکائین و هم مصرف الکل را کاهش دادند. این یافته‌ها هنوز به بررسی‌های بیشتری نیاز دارند، اما ماوگلورانت ممکن است در نهایت به اولین داروی تأییدشده برای درمان اختلال مصرف کوکائین تبدیل شود.

مصرف و سوءمصرف کوکائین و مواد مشابه مانند مت‌آمفتامین و محرک‌های تجویزی در میان افراد رایج است. طبق تخمین‌ها، در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۰.۲ میلیون آمریکایی بالای ۱۲ سال این مواد محرک را به‌طور نادرست مصرف کردند، و حدود ۴.۵ میلیون نفر معیارهای اختلال مصرف محرک‌ها را داشتند—یعنی همچنان به مصرف این مواد ادامه می‌دادند، حتی با وجود آسیب‌های جدی به سلامت و روابط شخصی‌شان. سوءمصرف این مواد در حال افزایش است و همچنین به مرگ‌ومیر ناشی از مصرف بیش‌ازحد (Overdose) دامن می‌زند، به‌ویژه در ترکیب با داروهای دیگری مانند مواد افیونی (Opioids).

در حال حاضر، هیچ داروی تأییدشده‌ای برای کاهش میل به مصرف کوکائین وجود ندارد، و تنها درمان‌های توصیه‌شده برای اعتیاد به محرک‌ها شامل روش‌های روان‌شناختی مانند مشاوره یا رفتاردرمانی شناختی (CBT) هستند. برخی داروهای دیگر مانند دی‌سولفیرام به‌صورت آزمایشی و خارج از چارچوب تأییدشده (Off-label use) تجویز می‌شوند، اما کارایی محدودی نشان داده‌اند. بنابراین، نیاز فوری به یک درمان مؤثر وجود دارد—و ماوگلورانت می‌تواند این شکاف درمانی را پر کند.

ماوگلورانت در ابتدا برای درمان بیماری ژنتیکی «سندرم ایکس شکننده» (Fragile X Syndrome) توسعه یافت، اما در کارآزمایی‌های بالینی بزرگ نتوانست موفق باشد. این دارو با مسدود کردن گیرنده‌ای به نام mGluR5 عمل می‌کند، که برخی مطالعات نشان داده‌اند در تنظیم پاسخ مغز به مواد محرک نقش دارد. از همین رو، محققان امیدوار بودند که ماوگلورانت بتواند به‌عنوان درمانی برای اختلال مصرف محرک‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

برچسب :

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)