گوگل در شیوه تبلیغات مونوپلی ایجاد کرده است

بهروز فیض
توسط:
0

 در مواجهه با یک جلسه رسیدگی فدرال دربارهٔ شیوه‌های تبلیغاتی گوگل، یک قاضی آمریکایی حکم داد که این شرکت با ایجاد انحصار در فناوری تبلیغات، به مصرف‌کنندگان و ناشران آسیب رسانده و فضای بسیار کمی برای شکل‌گیری رقابت باقی گذاشته است.

در حکمی که توسط قاضی دادگاه منطقه‌ای ایالات متحده، لئونی برینکما، صادر شد (به نقل از نیویورک تایمز)، گوگل به‌طور غیرقانونی یک انحصار در حوزهٔ تبلیغات آنلاین ایجاد کرده است. این حکم نتیجهٔ دعوی‌ای بود که چندین ایالت علیه گوگل مطرح کرده بودند، مدعی اینکه این شرکت به ناعادلانه‌ترین شکل ممکن در عرصهٔ تبلیغات آنلاین برتری پیدا کرده است.

در این حکم آمده است که گوگل «رقبا را از توان رقابت محروم کرده» و به اثرات آن بر مصرف‌کنندگان و رسانه‌ها که مشتریان سیستم تبلیغات دیجیتال هستند اشاره شده است. این تصور وجود دارد که گوگل، به‌عنوان یک انحصارگر، توانسته قیمت‌های تبلیغات را بدون وجود رقیب واقعی تعیین کند و این امر هم به کاربرانی که با تبلیغات آنلاین روبرو می‌شوند آسیب می‌زند و هم به رسانه‌هایی که برای ادامهٔ حیات خود به این سیستم وابسته‌اند.

بر اساس این گزارش، سود حاصل از تبلیغات گوگل حدود ۱۰ درصد از درآمد این شرکت را تشکیل می‌دهد که در سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۳۱ میلیارد دلار بوده است. به گفتهٔ دادگاه منطقه‌ای ایالات متحده، این بدان معناست که گوگل ۸۷ درصد از بازار تبلیغات را در اختیار دارد و این میزان به‌وضوح نشانگر انحصار است.

این حکم در حالی صادر شده که گوگل با پروندهٔ جداگانه‌ای از سوی وزارت دادگستری آمریکا (DOJ) نیز مواجه است که در آن ادعا شده این شرکت یک انحصار دیگر در زمینهٔ جست‌وجوی آنلاین به‌دست آورده است. هر دوی این پرونده‌ها در چارچوبی مشابه قرار می‌گیرند، چراکه برترین بودن در جست‌وجوی اینترنتی، موقعیتی منحصربه‌فرد برای تسلط بر تبلیغات نیز ایجاد می‌کند. وزارت دادگستری خواهان آن است که گوگل با فروش بخش‌هایی از شرکت، مانند مرورگر گوگل کروم، سلطهٔ خود بر اینترنت را کاهش دهد.

هدف نهایی این است که گوگل فضای بیشتری برای رقابت ایجاد کند، و ترکیب این دو پرونده فشار زیادی بر این شرکت وارد کرده تا بخشی از کنترل خود بر فناوری‌های مختلف آنلاین، از جمله موتورهای جست‌وجو و تبلیغات، را واگذار کند. در حالت ایده‌آل، این امر باعث می‌شود اینترنت برای تبلیغ‌کنندگان و ناشران رقابتی‌تر شود و سهم کمتری از درآمدشان توسط شرکت‌های فناوری تبلیغات کسر گردد.

در نهایت، اگر گوگل نتواند به‌طور مؤثر به این حکم اعتراض کند، ممکن است مجبور شود انحصار خود در حوزهٔ فناوری تبلیغات را از بین ببرد.

برچسب :

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)